Главная » 2014 » Декабрь » 7 » У вашому наступному iPhone можуть бути двигуни і гіроскопи, що запобігають падіння на екран.
12:21
У вашому наступному iPhone можуть бути двигуни і гіроскопи, що запобігають падіння на екран.

Нам відомий закон підлості, згідно з яким, бутерброд і iPhone завжди падає лицьовою стороною вниз? У мене для вас гарні новини: наступний iPhone, можливо, буде забезпечений здатністю падати тільки на задню панель, зберігаючи крихкий скляний дисплей.

Apple вивчають цілий ряд дивних і дивовижних способів скорегувати траєкторію вільного падіння телефону: деякі досить розумні, наприклад, використання вибромотора для невеликої зміни кута падіння; інші, на зразок маленьких двигунів зі стисненим газом, які діють як старі підрулюють пристрою, відверто пахнуть футуризмом.

Друга після батареї проблема нинішніх власників телефонів - падіння цих самих телефонів. В рукавичках або з пітними долонями, наткнувшись на когось, або в інших неочікуваних ситуаціях, ми роняем пристрій, ніж здійснюємо найпоширеніший варіант вбивства телефону на сьогоднішній день. Чохли і бампери частково рятують від деяких падінь, але ціною розміру (а сучасні телефони ох не мініатюрні), ваги та привабливості. Одне з рішень розробки нових матеріалів, укріплене скло, яке може витримати падіння, це якраз те, чим займається Corning. Друге рішення, чим займається Apple, це створення пристрою, який ніколи не впаде на лицьову сторону.

Робота Apple вже докладно описана в патенті №8903519, "Захисні механізми для електронного пристрою". Вона охоплює ряд ідей і відкриттів, які, теоретично, можуть врятувати смартфон від падіння на екран. Самий реалістичний метод використовує вбудований вібро-модуля, щоб змінити траєкторію падіння телефону, але є згадка про висувних профілях (крилах), які змінюють аеродинамічні властивості телефону, і мініатюрні каністри з паливом, які можуть дати досить тяги, щоб поставити телефон в положення, сприятливе для зіткнення (зазвичай, задня частина або ребро). Одне з новітніх рішень, запропонованих у патенті - роз'єм для навушників 3.5 мм, який перетворює ваші навушники (і вуха) в страхувальний трос.

Як б дивною не звучали ці технології, вони цілком здійсненні в компаніях, обладнаних за останнім словом техніки. Єдина реальна проблема в тому, що ці технології вимагають даних про відстані до підлоги - те, що не під силу здійснити нинішнім сенсорам (GPS, гіроскопи і т. д.). Вам, ймовірно, буде потрібно щось на кшталт ультразвукового сенсора, який зможе швидко і акуратно провести прорахунок відстані до землі. Це не плід буйної фантазії - зовсім нещодавно, ми писали про маленьких ультразвукових сенсорах високого дозволу, які можуть бути вставлені в смартфон; а механізм захисту від падіння можна зробити з речей простіше і дешевше, ніж це.

Простіше кажучи, цілком можливо, що наступний iPhone (iPhone 6S або 7), можливо, буде мати можливість рятувати самого себе від болючих падінь. Я не думаю, що це будуть висунуті крила, або повітряні подушки, але навушники на защіпку, або автоматизація механізму вібро-модуля - цілком реальні речі.

З практично непробивними новітніми телефонами, у яких дійсно виділяються відмінності, буде дуже круто, якщо Apple додасть щось по-справжньому інноваційний у iPhone наступного покоління, а не просто зробить його тонше або легше.

   Просмотров: 593

Меню сайта



Категории раздела

Поиск

Календарь

«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Реклама

Друзья сайта

Параметры

 
 

Статистика

TOPlist TOPlist
Copyright 2009 | Каталог   Хостинг от uCoz |

Free counters