Главная » 2014 » Декабрь » 9 » Справжній Робокоп охороняє Силіконову долину
12:44
Справжній Робокоп охороняє Силіконову долину

Справжній Робокоп з'явився в Силіконовій долині, щоб захищати її жителів від злочинців. В його арсенал входять вимірювальні лазери, системи позиціонування GPS, технології термічного виявлення. Все разом це повинно дозволити йому передбачити найбільш поширені злочини. Робокоп в Силіконовій долині - став просто незамінним.

Виглядає Робокоп як яйцеобразный робот на колесах. Створила його компанія Knightscope і назвала К5. Колісний робот не потребує людської контролі. Його зріст становить півтора метра, а вага - 136 кілограмів. У нього є чотири камери відеоспостереження. Мікрофон, обладнання для моніторингу погоди, лазерний далекомір, детектори для уловлювання запаху.

На щастя, К5 не оснащений зброєю. Всі лазери, що вбудовані в нього, призначені виключно для читання і вимірювання відстані. Робот може використовувати інформацію урядових, ділових, соціальних медіа-ресурсів, обробляти її з допомогою складного алгоритму і передбачати ймовірність скоєння злочину.

Представники компанії Knightscope припускають, що їх роботи дозволять скоротити рівень злочинності на 50 відсотків. Якщо людина є злочинцем, К5 він відразу насторожить, з-за чого робот відразу ж відправить у центр контролю сигнал, який дозволить зосередити увагу на даному об'єкті. Якщо людині загрожує небезпека, він може підійти до К5 і відправити сигнал через його пункт тривоги.

З мінусів пристрою репортер Рейчел Мец назвала те, що К5 не може самостійно підніматися на більш високий у порівнянні з проїжджої частини тротуар.

Зараз в Силіконовій долині «ходять» чотири таких робота, яких використовують для патрулювання та моніторингу шкіл, підприємств, парків, торговельних центрів.

   Просмотров: 545

Меню сайта



Категории раздела

Поиск

Календарь

«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Реклама

Друзья сайта

Параметры

 
 

Статистика

TOPlist TOPlist
Copyright 2009 | Каталог   Хостинг от uCoz |

Free counters