Главная » 2014 » Декабрь » 9 » Коротше! Або чому Джек Горобець був прав в нелюбові до переговорів
11:55
Коротше! Або чому Джек Горобець був прав в нелюбові до переговорів

Найскладнішим у написанні цього огляду було зробити фотографію книги Джозефа Маккормака «Коротше: менше слів - більше сенсу». Не було у мене ідей з цього приводу, настільки захопило зміст. Перед тим, як читати, склала план майбутньої рецензії і, як виявилося, вчинила вірно, так як Джозеф наполягає і на такій підготовці до чого-небудь. Але, не буду витрачати багато слів. Отже - огляд книги:

Обкладинка і оформлення. Весела, оптимістична з жовтими елементами. Величезна кількість схем, ілюстрацій, коротких висновків. Книга прекрасно структурована і написана зрозумілою простою мовою.

Що сподобалося? Сподобалося, що відразу розписано, як саме побудована книга. Посібник допомогло в черговий раз зрозуміти, наскільки ми всі загрузли в інформації, яку ми буквально п'ємо з пожежного шланга і виливаємо стільки ж даних на інших, не залишаючи їм вибору.

З книги «Коротше.» Джозефа Маккормака я дізналася про сім смертних гріхах мови, про те, скільки кожна компанія щорічно втрачає на тому, що їх працівники постійно відволікаються на смартфон, пошту, ігри та інше. Тепер я знаю, чому капітан Джек Горобець так не любив переговори і в чому він був правий. Як правильно підготуватися до будь-якого виступу і зробити фурор, не витративши зайвих слів. Чому розповідь завжди краще, ніж реклама і що станеться, якщо під час наради відмовитися від презентацій. До речі, неймовірний заклик «Мовчи і продавай!» книга теж пояснює. Видання дозволяє зрозуміти і те, чим звичайний ліфт допоможе в продажах.

Особисто мені було корисно не тільки все перераховане, але й деякі правила про те, як правильно повідомляти погані і хороші новини.

Що не сподобалося? Навіть не знаю, якщо чесно. Не можу сказати нічого поганого про автора, про те, як він побудував посібник, як грамотно все пояснив.

Кому читати? Так всім! Ми настільки звикли розповідати друзям у соціальних мережах про кожен свій крок, постити в Twitter мільйони твітів з непотрібною і некорисною інформацією, вантажити начальство багатосторінковими звітами, а підлеглих - змушувати писати такі документи і листи, що навіть не уявляємо собі іншого життя.

Це неправильно. Ми не встигаємо майже нічого з-за великої кількості інформації, яка повинна була стати благом і відкрити для нас нескінченні можливості, а призвела до виникнення болота.

Кому не читати? Ледачим людям, які не бажають нічого міняти у своєму житті.

Висновок. Поки не впевнена, що книга допомогла мені знизити кількість тих фотографій, що сама публікую кожен день в соціальних мережах. Але я в черговий раз замислилася, чи буде корисний людям той чи інший кадр, що він їм дасть. А що стосується роботи, то моє спілкування з начальством і так зводилося до дуже коротким повідомлень і листів.

З усній промовою були негаразди, але тепер я чітко знаю, як домогтися більш ефективних повідомлень, як побудувати діалог, так як випробувала деякі прийоми з книги життя, розмовляючи з деякими фахівцями і отримавши від них саме те, що потрібно.

   Просмотров: 545

Меню сайта



Категории раздела

Поиск

Календарь

«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Реклама

Друзья сайта

Параметры

 
 

Статистика

TOPlist TOPlist
Copyright 2009 | Каталог   Хостинг от uCoz |

Free counters