Главная » 2015 » Апрель » 9 » Michigan Micro Mote - комп'ютер, розмір якого менше розміру рисового зернятка.
22:04
Michigan Micro Mote - комп'ютер, розмір якого менше розміру рисового зернятка.

Те, що ви бачите на наведених тут знімках, являє собою найменший на сьогоднішній день комп'ютер, розмір якого менше розміру рисового зернятка. Тим не менш, цей комп'ютер, який отримав назву Michigan Micro Mote, є повністю функціональною і повністю закінченою обчислювальною системою, здатною діяти, як розумний датчик чи здатний оснастити обчислювальними здібностями навіть самі маленькі предмети повсякденного вжитку.

Розмір комп'ютера Michigan Micro Mote становить близько двох міліметрів, тим не менш, у нього є вузол вводу даних, обчислювальне ядро, здатне обробити дані і система бездротового зв'язку, за допомогою якої зібрані і оброблені дані можуть бути передані куди-небудь для їх подальшого використання.

"В якості джерела даних можуть виступати фото - та інші мініатюрні датчики. Обчислювальне ядро, звичайно, не відрізняється особливою швидкодією і можливостями його завдання - тільки виконати попередню обробку інформації і забезпечити її передачу через бездротові технології на інші обчислювальні системи, що володіють високою швидкодією і здатні виробляти більш складну обробку" - розповідає професор Девід Блэов (David Blaauw) з Мічиганського університету, - "Але найцікавіше полягає в тому, що комп'ютер Michigan Micro Mote має свою власну сонячну батарею і здатний сам себе забезпечити потрібної йому для роботи енергією".

Основою комп'ютера Michigan Micro Mote є розроблений ще в 2008 році процесор Phoenix, розмір якого складає 915 на 915 мікрометрів. Цей процесор має наднизький робоча напруга, завдяки чому він вимагає для своєї роботи всього 500 пикоВатт енергії (одна жива клітина людського організму витрачає близько 1 пикоВатта енергії). А в режимі очікування вся система витрачає всього 2 нА струму, що в мільйони разів менше кількості енергії, що споживається сучасними смартфонами.

Всю необхідну комп'ютера Michigan Micro Mote для роботи енергію постачає крихітна сонячна батарея, площею 1 квадратний міліметр. Ця батарея здатна виробляти 20 нановат енергії навіть в умовах розсіяного штучного освітлення всередині замкнутих приміщень. А надлишки енергії, які використовуються для забезпечення роботи системи бездротового зв'язку, зберігаються в крихітній акумуляторної батареї.

В даний час створені три типи комп'ютерів Michigan Micro Mote, що сходять до складу серії M3, в кожному з яких встановлено різний набір певних датчиків температури, тиску, світла і навіть блоки формування зображень.

"В майбутньому ми збираємося зробити так, щоб датчики могли обмінюватися інформацією один з одним" - розповідає професор Блэов, - "Для реалізації цієї ідеї ми намагаємося збільшити дальність дії системи бездротового зв'язку мінімум до 20 метрів. І як тільки ми це зробимо, у людей з'явиться можливість контролювати, наприклад, відразу весь будинок, офіс або виробниче приміщення, встановивши в потайних місцях майже невидимі комп'ютери-датчики".

   Просмотров: 490

Меню сайта



Категории раздела

Поиск

Календарь

«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Реклама

Друзья сайта

Параметры

 
 

Статистика

TOPlist TOPlist
Copyright 2009 | Каталог   Хостинг от uCoz |

Free counters