Главная » 2015 » Июль » 9 » ФБР дуже цікавить листування користувачів месенджерів.
15:27
ФБР дуже цікавить листування користувачів месенджерів.
Видання The Washington Post повідомило, що директор ФБР - Джеймс Комі на слуханнях у Сенаті попросить уряд США надати спецслужбам доступ до системи шифрування, що використовується популярними мессенджерами WhatsApp, iMessage і Telegram.


Напередодні свого виступу Комі звернувся до американських інтернет-користувачів з відкритим листом, в якому застеріг їх від використання месенджерів з наскрізним шифруванням.

"Моя робота — забезпечувати безпеку людей. І я бачу, що наскрізне шифрування комунікацій, активно набирає популярність останнім часом, впливає на мою здатність виконувати свою роботу ефективно. Люди повинні зрозуміти для себе, чи варті такі технології переваг, які вони пропонують, або ж ціна занадто висока" — написав Комі. За його словами, злочинні угруповання все частіше почали вербувати американських громадян, використовуючи месенджери з наскрізним шифруванням — "засоби зв'язку, які неможливо зламати і перехопити". Комі, в першу чергу, мав на увазі терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІГ), що діє в Сирії і Іраку.

А у виданні The New York Times за день до виступу Комі був опублікований звіт групи експертів в області криптографії та комп'ютерної безпеки. Фахівці відзначили, що наміри американського уряду отримати ексклюзивний доступ до зашифрованої листування користувачів технічно нездійсненні. Також вони можуть поставити під удар організації зі складною інформаційною інфраструктурою, де вкрай важлива конфіденційність інформації.

Довідка. Наскрізне шифрування даних використовують компанії Apple (месенджер iMessage і сервіс FaceTime), Facebook (месенджер what's App), і створений командою Павла Дурова сервіс Telegram.
   Просмотров: 546

Меню сайта



Категории раздела

Поиск

Календарь

«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Реклама

Друзья сайта

Параметры

 
 

Статистика

TOPlist TOPlist
Copyright 2009 | Каталог   Хостинг от uCoz |

Free counters